Vanillepudding, zonder ei en vegan te maken

Deze vanillepudding is heerlijk van smaak en makkelijk te maken met maar weinig ingrediënten. En zo makkelijk om te maken dat ik me afvraag waarom ik dat niet eerder heb gedaan.

Ik was eigenlijk op zoek naar een veganistisch recept voor vanille pudding omdat ik advocaat zonder ei wilde maken en daarvoor is vanillepudding de basis. Maar omdat de vanillepudding zo lekker smaakt wil ik het recept hier met je delen.

In 8 minuten heb je deze vanillepudding klaar, en de smaak is heerlijk, ook zonder ei. De kleur is alleen minder geel maar dat doet niks af aan de smaak.

Benodigdheden voor je vanillepudding:

  • 500 ml. melk of plantaardige melk als je de pudding vegan wilt maken. Bijv. sojamelk of amandelmelk.
    Ik heb zelf voor amandelmelk gekozen omdat ik dat nog in huis had en ik niet zo van sojamelk houdt.
  • 40 gram zetmeel (maiszetmeel of aardappelzetmeel)
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel vanillepasta of het merg van 1 vanillestokje.

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten in de mengbeker doen en 8 minuten op 100 graden stand 2,5 laten koken. Dan in een schaal gieten en af laten koelen.

Lekker met warme kersen of een beetje frambozen siroop.

Je kunt de pudding nu ook verder vewerken tot eivrije (vegan)advocaat.

Met dit recept hoef je toch echt nooit meer een pakje met puddingpoeder uit de winkel te kopen. Bespaart weer geld en afval ;-).