Krokante pindakoekjes, klaar in 30 minuten

Deze krokante pindakoekjes zijn erg lekker en inclusief deeg maken en bakken klaar in 30 minuten. Sneller kan haast niet.

Pindakoekjes behoren al langere tijd tot mijn favoriet maar ik had ze nog niet zelf gebakken. Ze stonden maar op mijn to do lijstje te wachten. En nu heb ik ze eindelijk gemaakt en vraag me af waarom ik dit niet eerder gedaan heb. De koekjes zijn heerlijk en zo snel gemaakt dat het ook ideaal is als je onverwacht bezoek krijgt.

 

 

 

Benodigdheden voor je pindakoekjes

 

  • 140 gram pinda’s ongezouten
  • 170 gram ruwe rietsuiker (of eventueel lichtbruine basterdsuiker)
  • 120 gram boter
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 250 gram meel
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed 2 bakblikken met bakpapier

80 gram pinda’s in de mengbeker doen en in 20 seconden op stand 8 fijnmalen

Met de spatel naar beneden schuiven en dan nogmaals 10 seconden op stand 5 malen.

Suiker, boter, vanillepasta, meel, ei, bakpoeder en zout toevoegen en dan alles 25 seconden op stand 5 mengen

Nu de overige pinda’s toevoegen en dan 15 seconden op links stand 3 mengen.

Maak nu van het deeg ongeveer 20 bolletjes (ter grootte van een walnoot) en verdeel deze over de bakblikken. Druk ze dan een beetje plat en druk bovenop dan op elk bolletje nog een pinda.

Zet de bakblikken in de voorverwarmde over en bak je koekjes nu 14 minuten op 170 graden. Hou de laatste minuten de koekjes even in de gaten. Elke oven is anders en de koekjes zijn gaar als ze aan de randen lichtbruin kleuren.

Haal de pindakoekjes uit de oven, laat ze eerst 5 minuten op het bakblik afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Je kunt de koekjes bewaren in een goed afsluitende koektrommel. Dan zijn ze minstens 1 week houdbaar maar waarschijnlijk zijn ze al eerder op. Lekker bij een kop thee of koffie.