Blauwe bessen kokos cake, onweerstaanbaar en een beetje gezond.
Deze blauwe bessen kokos cake is niet alleen erg lekker maar ook nog eens redelijk gezond voor je want de blauwe bessen zitten boordevol gezonde ingrediënten.
Blauwe bessen behoren namelijk tot de superfoods. Dit kleine besje bevat anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten.
De kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter. Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderings proces.
En ze smaken ook nog eens fantastisch.
De combinatie van friszoete blauwe bessen met kokos maakt deze blauwe bessen kokos cake onweerstaanbaar lekker. Het is eenvoudig om te maken en doordat je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt kan je deze cake het hele jaar door maken.
Ik heb mijn diepvries biologische blauwe bessen bij de Albert Heijn gekocht maar je kunt natuurlijk in de zomer ook verse blauwe bessen nemen en die zelf invriezen. Doordat ze ingevroren in de cake gaan blijven ze mooier compact tijdens het bakken en gaan ze niet zo snel kapot.
Benodigdheden blauwe bessen kokos cake
- 120 gram boter of margarine
- 100 gram geraspte kokos
- 100 gram ruwe rietsuiker of oerzoet (kan eventueel ook vervangen worden door bruine suiker)
- 2 eieren
- 120 gram melk
- 200 gram bloem
- 250 gram diepgevroren blauwe bessen (niet laten ontdooien)
- 2 theelepels bakpoeder
- 20 gram vanillesuiker
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 180 graden en vet een springvorm (26 cm. doorsnee) in met bakvorm creme of boter.
Doe 50 gram van de geraspte kokos en de 100 gram suiker in de mengbeker en maal fijn in 15 sec. op stand 10.
Het suiker kokosmengsel uit de mengbeker halen en even apart zetten in een bakje.
Boter (op kamer temperatuur), eieren en melk in de mengbeker doen en in 10 sce. op stand 4 mengen.
Meel, kokos-suiker mengsel en het bakpoeder in de mengbeker erbij doen en in 12 sec. op stand 5 tot een cakebeslag roeren.
Het beslag in de springvorm gieten en goed over de bodem verdelen.
Nu de overige geraspte kokos op het beslag strooien en daarop de blauwe bessen verdelen.
Bestrooien met de vanillesuiker en de springvorm in de oven zetten. 50 minuten laten bakken, met een sateprikker even testen of de cake gaar is en dan uit de oven halen.
Minstens 1 uur af laten koelen en dan bestrooien met poedesuiker of fijngemalen kokosvlokken.
Eet smakelijk!