arrow_drop_up arrow_drop_down

Appel kaneel balletjes, een gezonde, snelle traktatie

Appel kaneel balletjes zijn een gezonde traktatie en passen perfect bij de feestdagen door de combinatie van appel, dadels, rozijnen, kaneel en vanille.

Dit recept wordt gemaakt met gedroogde vruchten. Ik heb appeltjes gedroogd met mijn dehydrator. Gedroogde appeltjes en ook ander fruit eet ik graag als snack tussendoor. Heerlijk zoet en toch gezond.

Je kunt natuurlijk ook kant en klaar gedroogde appeltjes kopen. Die vind je in ieder geval bij de Albert Heijn en waarschijnlijk ook bij andere supermarkten.

Verder bestaan deze balletjes uit rozijnen, dadels, amandelen, kaneel en een vleugje vanille.

 

appel kaneel balletjes

Benodigdheden voor de appel kaneel balletjes

  • 100 gram gedroogde appelringen
  • 75 gram dadels zonder pit
  • 20 gram rozijnen
  • 50 gram gemalen amandelen (amandelmeel)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel bourbon vanille poeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop of rijstsiroop
  • amandelmeel, geraspte kokos en cacaopoeder om de balletjes door te rollen.

Werkwijze

Doe de gedroogde vruchten in de mengbeker en maal fijn in 10 seconden op stand 8.

Voeg nu het amandelmeel, de kaneel, vanillepoeder en ahornsiroop toe en meng het geheel 10 seconden op stand 3.

Het mengsel is nu redelijk kleverig en laat zich makkelijk tot balletjes vormen.

Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een kleine walnoot.

Nu kun je de balletjes door geraspte kokos, amandelmeel of cacaopoeder rollen voor de afwerking. Ik heb zelf 1/3 van de balletjes door geraspte kokos gerold en de rest door respectievelijk het amandelmeel en de cacaopoeder.

Zet de appel kaneel balletjes nu voor 2 uur in de koelkast en dan zijn ze klaar.

Je kunt de appel kaneel balletjes ongeveer 1 week in de koelkast bewaren ( maar waarschijnlijk redden ze dat niet en zijn ze voor die tijd al lang op).

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen