Keskul, Turkse amandelpudding met kokos

Keskul, Turkse amandelpudding met kokos

Keskul is een heerlijk nagerecht uit de Turkse keuken wat je ook makkelijk in de Thermomix kunt maken.

Omdat ik nog zoveel amandelen op voorraad had was ik op zoek naar een recept voor een lekker nagerecht met amandelen en toen kwam ik dit recept tegen. Ik heb het aangepast voor de Thermomix en het is echt snel gemaakt en erg lekker.  Als je van amandelen en kokos houdt dan is dit recept ook zeker iets voor jou. Net als sütlac is ook keskul de volgende dag nog lekkerder dus je kunt het ook prima een dag van te voren maken. Ook handig als je een etentje hebt.

 

keskul

Benodigdheden Keskul

  • 50 g rijstebloem “pirinc unu” (onder meer verkrijgbaar bij de Turkse winkel)
  • 25 g amandelen (ongezouten)
  • 25 gram gemalen kokos
  • 125 g suiker
  • 1 liter melk

Mocht je dit recept vegan willen maken dan kan je de melk prima vervangen door een plantaardige variant. Ik zou persoonlijk dan voor amandelmelk gaan. Dat past prima bij het recept.

Bereidingwijze:

  1. Doe de amandelen en kokos in de mengbeker en maal alles fijn in  10 sec. op stand 8
  2. Voeg de rijstebloem en suiker toe en meng nog even door in 5 sec. op stand 3
  3. Voeg nu de koude melk toe en laat het geheel 30 minuten koken op 90 graden stand 3.
  4. Giet de pudding nu in mooie schaaltjes en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is zet je de keskul vervolgens nog minimaal 4 uur in de koelkast voor dat je het nagerecht gaat serveren.
  5. Strooi eventueel nog een beetje kokos, wat amandelschaafsel of gemalen amandelen over de keskul voor je het serveert.

Eet smakelijk/Afiyet Olsun

Afhankelijk van de grootte van je schaaltjes is dit recept voldoende voor 6-8 porties. Je kunt de keskul nog minimaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

Reactie plaatsen