Suiker scrub, verzorgend en licht schuimend voor onder de douche

Suiker scrub, verzorgend en licht schuimend voor onder de douche

Deze suiker scrub zit vol met verzorgende olie en boter en maakt je huid heerlijk zacht.  Door de toegevoegde betaine gaat de scrub ook licht schuimen als je hem aanbrengt en dat zorgt echt voor een super luxe gevoel onder de douche :-).

Suiker scrubs zijn erg populair. Zelfs de grote merken verkopen tegenwoordig potjes met suiker scrub. Maar waarom zou je zoiets kant en klaar kopen terwijl je het zo makkelijk zelf kunt maken. Dan weet je ook wat er in je suiker scrub zit en wat je op je huid smeert.

In deze scrub heb ik sheaboter gebruikt, dit is een zeer werkzaam en goed te verdragen product, het maakt de huid zacht en soepel en beschermt tegen uitdrogen. Vooral de onverzeepbare bestanddelen van sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid. In combinatie met de jojoba- en amandelolie krijg je een rijke suiker scrub die niet alleen zorgt voor een gladde huid maar de huid ook meteen voedt met olie.

suiker scrub

Benodigdheden voor je suiker scrub

60 gram sheaboter

40 gram amandelolie

40 gram jojobaolie

1 theelepel vitamine E

250 gram suiker

20 gram betaine

10 druppels etherische olie naar keuze

Suiker scrub maken

Doe de sheaboter, amandelolie en jojobaolie in de mengbeker en verwarm dit 3 minuten op 40 graden, stand 1.

Voeg dan de vitamine E, suiker, betaine en etherische olie toe. Nog 10 seconde mengen op stand 1,5, links draaiend.

Doe het mengsel dan in een schone glazen pot en zet het geheel in de koelkast om het af te laten koelen. De suiker scrub wordt dan want vaster van structuur.

Roer het dan nog even goed door.

Omdat dit een vrij grote hoeveelheid is kan je het beste een beetje in een klein potje doen en dat in de badkamer bewaren en gebruiken. De rest bewaar je in de koelkast. Zo blijft de suikerscrub zeker 6 maanden goed.

Gebruik:

Neem een beetje suiker scrub uit het potje (probeer te voorkomen dat er water in het potje komt, dan kan de scrub sneller bederven) en masseer je natte huid hiermee in. Dan afspoelen met warm water.

Als je het kleine potje weer wilt vullen kan je de suikerscrub het beste even een paar uur uit de koelkast laten staan zodat het wat zachter wordt en dan kan je makkelijk wat scrub uit de pot scheppen (met een schone lepel) en in het kleine potje doen.

De mengbeker kan je makkelijk schoonmaken door hem uit te spoelen met heet water en dan even te reinigen met zelfgemaakt vaatwasmiddel. Doe een flinke scheut vloeibaar vaatwasmiddel in de mengbeker, tot iets over de helft aanvullen met heet water en dan 10 seconden op stand 8 laten draaien.

Uitspoelen en je mengbeker is weer stralend schoon.

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie