Beachwaves spray, stylingspray voor krullend strandhaar

Beachwaves spray, stylingspray voor krullend strandhaar

Deze beachwaves spray zorgt ervoor dat je snel een mooie bos met krullend, vol haar hebt net alsof je de hele dag aan het strand bent geweest.

Beachwaves haarspray is al een tijdje populair en vele merken  hebben een beachwaves of sea salt spray in hun assortiment. Maar veel van deze producten drogen je haar erg uit.

In dit recept voor beachwaves spray gebruik ik epsom zout (bitterzout) in plaats van zeezout waardoor het niet uitdrogend is voor je haar en het geeft meer volume.

Daarnaast bescherm de aloe vera gel je haar tegen de invloed van zon en wind. Dus deze spray is ook ideaal om te gebruiken voor je naar het strand of zwembad gaat.

Het is simpel om te maken en kost maar een fractie van de beachwave sprays die je in de winkel kunt kopen.

beachwaves spray

Benodigdheden voor je beachwaves spray

250 gram water

20 gram epsom zout

½ theelepel fijn zeezout 

40 gram aloe vera gel purum

optioneel 30 druppels broccolizaad olie (werkt extra verzorgend en beschermend voor je haar, vooral fijn als je de spray gebruikt als je naar het strand gaat)

Eventueel een paar druppeltjes etherische olie om je spray een lekkere geur te geven. Ik heb zelf gekozen voor ylangylang omdat die mij zo’n heerlijk zomers gevoel geeft en het werkt ook verzorgend voor je haar.

Bereidingswijze

Doe het water en het zout in de mengbeker en verwarm het geheel 5 minuten op 60 graden, stand 1

Voeg dan de aloe vera gel purum, etherische olie en eventueel de broccolizaad olie toe en meng het geheel nogmaals goed door voor 10 sec. op stand 3.

Giet het geheel in een sprayflacon en je je beachwaves spray is klaar

Gebruiksaanwijzing

Spray de beachwave spray op je haarpunten en modelleer met je vingers je haar in krullen voor losse beach waves. Je kunt het zowel op droog als vochtig haar gebruiken.

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie