Frambozen balsamicosiroop, lekker bij kaas, yoghurt of pannenkoeken.
Deze heerlijke frambozen balsamicosiroop heb ik ooit leren kennen bij een weck workshop van Wecken online en wordt hier sindsdien regelmatig gemaakt. En tegenwoordig natuurlijk in de Thermomix omdat dat nog makkelijker gaat.
Heerlijk bij brie of je zeflfgemaakte kaas, door de yoghurt, over pannenkoeken, ijs, bij oude kaas etc. etc.
De frambozen balsmicosiroop is zeker 1 jaar houdbaar in de koelkast! In plaats van frambozen kan je voor deze siroop ook (zelfgeplukte) bramen nemen.
Benodigdheden voor de frambozen balsamicosiroop
- 200 gram frambozen (vers of diepvries)
- 190 gram balsamico azijn
- 1 theelepel vanillepasta
- 300 gram suiker
- 1/2 theelepel rozemarijn
Bereidingswijze:
Doe de balsamicazijn en de suiker in de mengbeker, vermeng in 5 sec. op stand 3. Breng dit nu aan de kook, 10 minuten op 100 graden stand 2.
In de tussentijd duw je de frambozen door een fijne zeef zodat er geen pitjes in de siroop komen. Je kunt hiervoor het beste een lepel of pollepel gebruiken.
Laat dit dan even uitlekken zodat je zoveel mogelijk frambozenpuree hebt.
Doe dan de frambozenpuree, de vanillepasta en de rozemarijn bij de warme balsamicoazijn en suiker.
Verwarm het geheel nogmaals 7 minuten op 100 graden stand 2.
Zorg dat je gesteriliseerde warme schone potjes of flesjes hebt klaarstaan (dit recept is voldoende voor 250 ml). Ik gebruik zelf graag 2 potjes of flesjes van 125 ml. die ik dan in de oven op 120 graden voor 10 minuten verwarm en steriliseer.
Giet de siroop dan in de warme potjes en sluit af met een deksel. Laat dit nu geheel afkoelen en bewaar dan in de koelkast.
Ook erg lekker op een toastje met zelfgemaakte kaas en dan een beetje frambozen balsamicosiroop erop. Of lekker door de turkse yoghurt.
In de koelkast is de frambozen balsamicosiroop minstens 1 jaar houdbaar.
Heb jij deze siroop al een keer gemaakt en heb je nog lekkere tips deel ze dan hieronder met ons.