Heat protection balsem, verzorgt je haar tijdens het stylen

Heat protection balsem, verzorgt je haar tijdens het stylen

Deze natuurlijke heat protection balsem beschermt je haren tijdens het stylen. Is echter ook heel geschikt om te gebruiken als beschermende balsem tijdens een dagje aan het strand of op vakantie tegen de uitdrogende invloed van zon, zee en wind.

Door de toevoeging van tarwekiem olie heeft deze heat protection balsem een natuurlijke zonbeschermingsfactor.

Omdat ik zelf mijn haren meestal na het wassen aan de lucht laat drogen gebruik ik mijn fohn niet zo vaak. En ook de stijltang wordt maar zelden gebruikt. Behalve op vakantie, dan fohn en stijl ik mijn haar iedere dag. Als je dan ook nog de schadelijke invloed van zon, zout water en wind mee telt dan is een goede bescherming wel erg belangrijk.

Daarom heb ik voor mijn vorige vakantie deze heat protection balsem gemaakt in de Thermomix.

 

heat protection balsem

Benodigdheden voor de heat protection balsem

100 gram sheaboter

10 gram arganolie*

10 gram tarwekiemolie*

10 druppels lavendel etherische olie

3 druppels vitamine E (optioneel)

 

*  hoewel arganolie en tarwekiemolie het beste resultaat geven kan je ze eventueel ook vervangen door amandel olie.

Vitamine e is niet alleen goed voor je haar maar zorgt er ook voor dat de heat protection balsem langer houdbaar blijft omdat de olie dan minder snel ranzig wordt. De balsem is minimaal 6 maanden tot 1 jaar houdbaar, ook afhankelijk van de houdbaarheid van de gebruikte ingrediënten.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in de mengbeker en dan 1,5 minuut op stand 5 en dan in 1 of 2 schone glazen potjes doen. De balsem wordt na een paar uur nog iets steviger.

Gebruik

Bij haarstyling, of als bescherming voor de haarpunten, een heel klein beetje heat protection balsem in je handen nemen (voor lang haar is de hoeveelheid ter grootte van een erwt al voldoende, bij kort haar kan je nog minder gebruiken). Verdelen over je handen en dan in het natte haar kneden voordat je gaat stylen. Niet te dicht bij de hoofdhuid gebruiken want dan krijg je snel vet haar. Alleen in het midden en in de punten gebruiken.

Als zonbescherming kan je rustig iets meer nemen en dan met je handen over het hele haar verdelen met wat extra aandacht voor de punten.

Op deze manier kan je de balsem ook als haarkuur gebruiken. De balsem `s avonds voor het slapen inmasseren en de volgende ochtend je haar wassen.

Mengbeker reinigen

Na gebruik de mengbeker eerst uitspoelen met kokend water en dan voor de helft vullen met heet water en een beetje afwasmiddel. 10 sec. op stand 5 laten draaien en nogmaals goed naspoelen met heet water. Afdrogen en je Thermomix is weer klaar voor gebruik.

Heb je geen Thermomix, dan kan je dit recept gebruiken.

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie