Nectarine jam met sinaasappel, voor extra fruitige jam

Nectarine jam met sinaasappel, voor extra fruitige jam

Deze nectarine jam met sinaasappel kan je prima in de Thermomix maken.

Zo aan het eind van de zomer begint het bij mij altijd te kriebelen. Zoveel heerlijke verse vruchten om jam mee te maken en zo voor de winter te bewaren.

Gelukkig is jam maken met de Thermomix super eenvoudig en kan haast niet mislukken.

Deze keer heb ik gekozen voor nectarines, lekker makkelijk want die hoef je niet te schillen en kan je snel verwerken. Door het toegevoegde sinaasappelsap krijg je nectarine jam met een nog fruitigere smaak.

Ik gebruik geleisuiker speciaal zodat ik minder suiker nodig heb en meer vruchten kan gebruiken.

nectarine jam

Benodigdheden voor de nectarine jam

  • 12oo gram nectarines (zonder pit) = ongeveer 1,5 kilo nectarines met pit
  • 50 gram sinaasappelsap (bij voorkeur vers geperst maar het kan ook uit pak)
  • 1 pak (500 gram) geleisuiker speciaal van Van Gilse
  • lege schone potjes, de hoeveelheid potjes die je nodig hebt is afhankelijk van hoe groot de potjes zijn die je gebruikt

Bereidingswijze

Was de nectarines goed en ontdoe ze van de pitten, je hoeft ze niet te schillen. Je kunt de nectarines in stukken in de mengbeker doen.

Doe het sinaasappelsap en de geleisuiker erbij. Dan met behulp van de spatel in 15 sec. op stand 5 kleiner maken.

Dan 13 minuten, 100 graden op stand 2 koken.

Ondertussen de potten goed uitspoelen met kokend heet water en op hun kop op een theedoek zetten. De deksels in een pannetje met heet water en scheutje azijn laten staan.  (Je kunt de potten ook in de oven zetten en deze tot 120 graden laten opwarmen zodat de potten gesteriliseerd en warm zijn, tot gebruik in de oven laten staan).

Als de jam klaar is in de warme potten gieten (tot de rand vullen), de randjes schoonmaken en dan meteen afsluiten met de deksels. Nu af laten koelen en je jam is klaar.

Schrijf op een mooi etiket de datum en inhoud en plak dit op de pot.

De dichte potten jam kan je minstens 1 jaar bewaren. Een aangebroken pot in de koelkast bewaren.

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie