Pepermunt siroop, met citroen, verfrissend voor warme dagen

Pepermunt siroop, met citroen, verfrissend voor warme dagen

Deze pepermunt siroop  is heerlijk verfrissend door de combinatie van pepermunt met citroen. Ideaal voor een snelle limonade op warme dagen maar ook heel lekker in de warme thee of in een zelfgemaakte (coldbrew) ijsthee.

Onze pepermunt groeit enorm snel dus het was weer hoog tijd om de vers geplukte pepermunt te verwerken. Regelmatig maak ik pepermunt thee of droog pepermunt voor de winter maar nog steeds is er pepermunt over. Dus vandaag een recept voor lekkere pepermunt siroop die verslavend lekker is.

En het is ook nog eens makkelijk en snel te maken.

En…. mocht je geen pepermunt in de tuin of op het balkon hebben, kijk dan eens bij de Turkse winkel, daar vind je meestal bosjes verse pepermunt en die zijn niet duur. Kan je toch pepermunt siroop maken.

 pepermunt siroop

Benodigdheden pepermunt siroop:

  • 50 gram verse pepermunt (blaadjes en stengels)
  • 400 gram suiker
  • sap van een halve citroen
  • 250 gram water

 

Bereidingswijze:

Doe de pepermunt en suiker in de mengbeker. Als je erg lange stengels pepermunt hebt breek deze dan even door de helft dan is het makkelijk voor de messen in de mengbeker om de pepermunt klein te maken. Maal nu fijn in 10 sec. op stand 10. Schuif alles even naar beneden met de spatel.

Voeg dan het citroensap en het water toe. Aan de kook brengen:  7 minuten, stand 1, 100 graden.

Giet het geheel dan door een fijne zeef of een schone keuken/kaasdoek in een zeer schone (gesteriliseerde) glazen fles en sluit meteen af.  Laat afkoelen.

De siroop is in de koelkast wekenlang houdbaar.

Er zit wel veel suiker in de siroop maar door de geconcentreerde smaak heb je ook maar een klein beetje nodig om bijvoorbeeld een lekkere limonade of thee te maken.

Voor een glas pepermunt-limoen limonade heb je aan een klein theelepeltje siroop al voldoende om er een verfrissende smaak aan te geven.

Ook heerlijk is een scheutje in een glas prosecco of bijv. over chocoladeijs.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb jij nog een goed idee wat je met de pepermunt siroop kunt doen? Laat het ons hieronder weten.

 

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie