Deze vanillepasta is ideaal als vervanger voor vanillepoeder of vanillestokjes. Het heeft een intensieve vanillesmaak en kan heel lang bewaard worden. Ook leuk om als geschenk mee te nemen voor iemand die graag bakt.
Een tijdje geleden had ik bij de Sligro een grote hoeveelheid vanillestokjes gekocht maar ik vind het altijd zo’n gedoe als ik vanillestokjes moet gebruiken in een recept. Eerst het vanillestokje opensnijden, vanille eruit halen en dan alles in het recept en later weer de stokjes eruit vissen. Dus toen ik dit recept tegenkwam wist ik meteen, dat is de oplossing voor mijn vanillestokjes probleem 😉 .
I.p.v. een vanillestokje gebruik ik nu een theelepeltje vanillepasta in mijn recepten en dat werkt perfect.
Wat heb je nodig voor je vanillepasta:
(voldoende voor 3 potjes van 100 ml.)
40 gram vanillestokjes (dit zijn ongeveer 15 stuks)
400 gram ruwe rietsuiker (je kunt ook kokosbloesemsuiker of gewone suiker gebruiken)
200 gram water
Bereiding
Doe de vanillestokjes en suiker in de mengbeker 30 seconden op stand 10
Voeg 200 ml. water toe, meng 5 seconden op stand 5
Dan 15 minuten koken op stand Varoma, zonder maatbeker.
Nu nog een keer malen, 30 seconden op stand 8
Giet de massa nu in de voorbereide warme potjes (zie boven) en sluit af.
De massa wordt bij het afkoelen nog wat dikker.
In plaats van een vanillestokje kun je nu 1 theelepel vanillepasta in een recept gebruiken.
De mini mason jar potjes op de foto komen uit de Aromalifestyle shop en zijn natuurlijk heel leuk als je de vanillepasta cadeau wilt geven. Klein labeltje eraan met gebruiksaanwijzing en je hebt een uniek zelfgemaakt geschenk.
Ik gebruik de vanillepasta ook om zelf vanillevla te maken. Dat is zo lekker en makkelijk want je hoeft geen vanille stokjes meer uit de hete vla te vissen.
Heb je geen Thermomix maar wil je toch vanillepasta maken dan vind je hier het recept.