Vlekverwijderaar pasta, voorbehandeling bij vlekken

Vlekverwijderaar pasta, voorbehandeling bij vlekken

Deze vlekverwijderaar pasta is ideaal in combinatie met je zelfgemaakte waspoeder smoothie.

Ik gebruik nu al een tijdje mijn waspoeder smoothie maar eerlijk is eerlijk, als je echt sterke vetvlekken of iets dergelijks in je kleding hebt dan is de waspoeder smoothie alleen niet sterk genoeg om de vlekken eruit te krijgen. Tenzij je de was heet gaat wassen, maar ik was meestal op het eco programma en dan is het niet heet genoeg om sterke vlekken te verwijderen. Dit probleem heb ik eigenlijk alleen met de gekleurde was want bij mijn witte was doe ik meestal een schepje natuurlijke zuurstofbleek en dat werkt perfect als waskrachtversterker.

Omdat ik toch mijn waspoedersmoothie wil blijven gebruiken heb ik een vlekverwijderaar pasta gemaakt die je kunt gebruiken op vlekken voordat je gaat wassen. De vlekverwijderaar pasta werkt het beste bij nieuwe vlekken die nog niet gewassen zijn. Je kunt het ook proberen bij vlekken die na het wassen nog niet weg zijn gegaan. Het effect is dan wisselend, ook afhankelijk van de vlek. Soms werkt dat wel en soms ook niet. Maar bij nieuwe, verse vlekken heeft de vlekverwijderaar pasta bij mij in ieder geval een heel goed resultaat.

 

vlekverwijderaar pasta

 

Benodigdheden voor je vlekverwijderaar pasta

50 gram marseillzeep (of 50 gram zeepvlokken)

500 gram water

30 gram baking soda (ook bekend als zuiveringszout)

optioneel: 10 druppels citroen etherische olie

 

Bereidingswijze

Doe de marseillezeep in de mengbeker en maal in 1 minuut op stand 10 klein (als je zeepvlokken gebruikt kan je deze stap overslaan en de zeepvlokken direct in de mengbeker doen en doorgaan met de volgende stap)

500 gram water toevoegen en dan 5 minuten verwarmen op 80 graden, stand 1

30 gram baking soda/zuiveringszout toevoegen 30 sec. op stand 2,5

Doe nu alles in een schaal of pot met deksel en laat het geheel in de koelkast in 2 uur opstijven tot een stevige, gelachtige massa.

De zeepmassa in de mengbeker doen, optioneel kan je nu nog 10 druppels citroen etherische olie toevoegen voor meer waskracht,  en met de vlinder 2 minuten op stand 4 opkloppen.

In een goed afsluitbare glazen pot bewaren.

 

Gebruiksaanwijzing

De vlekverwijderaar pasta voor het wassen op de vlek aanbrengen, even inwrijven en dan 30 minuten laten intrekken.  Daarna in de wasmachine wassen.

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie