Vlierbloesem zalf, verzachtend en verzorgend voor je huid

Vlierbloesem zalf, verzachtend en verzorgend voor je huid

Deze vlierbloesem zalf is een echte allrounder en je hebt er niet veel voor nodig.

Dit recept komt van mijn Aromalifestyle Blog en ik heb het aangepast voor de Thermomix.

In mei en juni zie je overal de vlier in bloei staan. Niet alleen een prachtige struik om te zien maar de vlier heeft ook vele goede eigenschappen. Te veel om hier allemaal op te noemen. We houden het vandaag bij de vlierbloesem en haar werking op de huid.

Vlierbloesem ruikt niet alleen heerlijk maar heeft ook een verzachtende werking op de huid en door de ontsmettende en zuiverende werking helpt het bij kleine wondjes en infecties van de huid. Je kunt deze vlierbloesem zalf dus prima gebruiken bij een schrale huid met barstjes, ruwe huid en kloven, als aftersun, bij winterhanden- en voeten, droge voeten, bij eelt en op kleine wondjes als schaafwondjes.  De toegevoegde etherische olie zorgt nog voor een extra werking van deze zalf.

vlierbloesem zalf

Benodigdheden vlierbloesem zalf:

5 grote vlierbloesems (niet afwassen want dan was je het belangijke stuifmeel eraf, alleen voorzichtig uitkloppen zodat eventuele beestjes eruit zijn)

200 gram zonnebloem-, jojoba- of amandel olie

100 gram sheaboter

15 druppels geranium etherische olie

15 druppels helichrysum (strobloem) etherische olie (of 15 druppels lavendel etherische olie )

Bereidingswijze:

Knip de groene steeltjes van de bloesem en doe de vlierbloesems in stukjes in de mengbeker en schenk de olie erbij. Verwarm het mengsel nu 1 uur op 70 graden, roerstand, linksdraaiend. Hierdoor kunnen de werkstoffen en etherische olie van de vlierbloesem in de olie trekken en krijg je een vlierbloesem olie.

Filter nu de olie door een hele fijne zeef of een filterzakje. Bewaar in een donkere glazen fles. Deze vlierbloesem olie kan je ook als basis gebruiken in een dag- of nachtcrème recept.

Zorg dat de sheaboter op kamertemperatuur is en doe dit in de mengbeker en voeg 60 gram vlierbloesem olie toe, mengen 10 sec. op stand 4.

Voeg dan de etherische olie toe , zet de vlinder op het mes en meng dan 1 minuut op stand 3

Schep de zalf in schone, gesteriliseerde potjes en voorzie ze van een etiket met inhoud en datum. Laat de zalf verder afkoelen en doe dan de deksel op de pot

Vlierbloesem moet je zelf plukken maar alle andere ingrediënten kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop

Marleen
Door

Marleen

op 31 Jul 2018

Spijtig dat je het niet vroeger hebt doorgestuurd want nu is er geen bloesem meer😕

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie