Appelmoes,  extra fijn met vanillesuiker en citroensap

Appelmoes, extra fijn met vanillesuiker en citroensap

Appelmoes eet ik erg graag, maar dan wel zelf gemaakt en niet uit de winkel. En het liefst zonder stukjes. Daarom behoort dit appelmoes recept ook tot mijn favorieten. Door de vanillesuiker is deze appelmoes wat zoeter dan normaal en vooral erg lekker door de yoghurt of bijvoorbeeld bij pannekoeken. En niet alleen ik, ook de rest van de familie eet deze appelmoes erg graag dus regelmatig wordt de Thermomix gebruikt om dit  recept te maken. Het is snel klaar en je kunt meteen een paar potjes op voorraad maken.

appelmoes

Benodigdheden voor je appelmoes

  • 1 kilo geschilde appels, klokhuizen verwijdert en in stukjes gesneden
  • 40 gram vanille suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • een flinke snuf kaneelpoeder
  • 4 glazen potten van 250 ml.

Bereidingswijze:

Zet de glazen potten in een koude oven en laat die dan opwarmen tot 120 graden. Laat de potten nu 10 minuten op 12o graden steriliseren en zet dan de over uit. De potten kunnen in de oven blijven staan totdat je ze nodig hebt.

De deksels doe je in een pannetje met heet water en een scheutje azijn, breng dit kort aan de kook en doe dan het vuur uit. Laat de deksels in het water liggen tot je ze gaat gebruiken.

Doe de appels, suiker, citroensap en het kaneelpoeder in de mengbeker. Laat dit nu 12 minuten koken op 1oo graden, stand 1,5.

Dan 30 seconden op stand 5 fijn malen, met de spatel naar beneden schuiven en dan nog een keer 10 seconden op stand 5.

Nu breng je de appel moes nogmaals aan de kook, 3 minuten, 100 graden, stand 1.

Haal je glazen potjes uit de oven en vul ze met de appel moes. Haal de deksels uit het water, schud ze even af en draai ze meteen op de potjes. Laat de appelmoes nu afkoelen. Tijdens het afkoelen trekken de potjes vacuum en dit zorgt ervoor dat de appelmoes lang houdbaar is.

De appelmoes is op deze manier minimaal 1 jaar houdbaar.  Een open potje appelmoes kan je nog 1 week in de koelkast bewaren.

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie