Deomousse, effectief tegen zweet en zacht voor je oksels

Deomousse, effectief tegen zweet en zacht voor je oksels

Deze deomousse is zeer zacht voor je oksels maar wel effectief. En wordt gemaakt zonder baking soda.

In veel deodorant recepten vind je baking soda (zuiveringszout) omdat dit erg effectief is tegen zweetgeur maar baking soda heeft een nadeel. Sommige mensen krijgen er huidirritaties en rode oksels van. Dat kan meteen gebeuren als je een deodorant met baking soda gebruikt maar soms ook pas nadat je de deodorant al maanden of zelfs jaren gebruikt hebt.

Dat was ook bij mij het geval. Ik heb een super simpel maar heel effectief deodorant recept maar kan er niet meer tegen. En dat komt door de baking soda.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en op Duitse websites kwam ik heel veel recepten tegen van deomousse (met en zonder baking soda). Ik ben gaan experimenteren en uiteindelijk is dit recept eruit gekomen.

Ik heb de baking soda vervangen door kiezelaarde (ook bekend als diatomaceous earth), dat werkt net zo goed tegen zweten en is veel zachter voor je huid

Met de thermomix kan je dit recept perfect maken omdat je het met de vlinder opslaat tot een heerlijk luchtige deomousse (eigenlijk hetzelfde principe als de waspoeder smoothie) die je snel en makkelijk onder je oksels kunt aanbrengen.

De gebruikte etherische olie compositie zorgt niet alleen voor een lekkere geur maar helpt ook een zweetgeur te voorkomen.

deomousse

Benodigdheden deomousse

Gebruiksaanwijzing

Doe de sheaboter, kokosolie en amandelolie in de mengbeker en laat het geheel smelten 5 minuten op 45 graden, stand 1.

Voeg dan de kiezelaarde en het maiszetmeel/pijlwortelpoeder toe en meng 20 sec. op stand 2.

Giet het dan in een ander bakje en laat het geheel weer hard worden.

Als het mengsel stevig is dan doe je het weer in de mengbeker en voegt de etherische olie toe.

Vlinder opzetten en dan in 4 minuten op stand 4 tot een luchtige deomousse kloppen.

Een gedeelte van de deomousse in een klein potje doen en in de badkamer zetten voor gebruik. De rest van de mousse in een andere pot doen en in de koelkast bewaren.

Voor gebruik een beetje deomousse met een spatel uit het potje halen en onder de oksels aanbrengen.

De mengbeker na gebruik voor de helft vullen met heet water en een beetje vloeibaar vaatwasmiddel en dan 10 sec. op stand 8. Uitspoelen en in de vaatwasser reinigen of het mes eruit halen en de mengbeker goed afwassen zodat er geen restjes meer achterblijven en je de mengbeker weer kunt gebruiken om eten in te bereiden.

Esmee
Door

Esmee

op 01 Aug 2019

Hallo, Is dit ook bij u kant en klaar te koop?

Ellen
Door

Ellen

op 20 Jul 2020

Wat zou ik eventueel kunnen gebruiken i.p.v. kokosolie?

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie