Bodylotion bar, voor een heerlijk zachte huid

Maak zelf je eigen verzorgende bodylotion bar met dit simpele recept

Je kan de bodylotion bar je eigen favoriete geur geven met een fijne etherische olie.

Door de toegevoegde sheaboter, cacaoboter en amandelolie word je huid heerlijk zacht.  Een beetje maiszetmeel (maizena) in dit recept zorgt ervoor de olie snel in de huid trekt.

Het beste werkt de lotionbar als je deze na het douchen of baden gebruikt op de nog iets vochtige, warme huid. Dan trekt de lotion het beste in de huid en maakt je huid lekker zacht.

Je kunt de bodylotion bar ook op de droge huid gebruiken maar dan duurt het wat langer voordat de creme in de huid trekt.

bodylotion bar

Benodigdheden voor je bodylotion bar

40 g cacaoboter

40 g sheaboter

50 g amandelolie

25 g koolzaadwas cosmetisch (of 20 g bijenwas *)

1 tl. maiszetmeel

Doe alles in de mengbeker, 10 minuten op 70 graden, stand 1.

Indien gewenst kan je nu nog 10 druppels etherische olie naar keuze toevoegen zoals bijv. lavendel. roos, zoete sinaasappel of een andere etherische olie of parfum olie die je fijn vind.

Dan nog 1 minuut op stand 2 goed mengen.

Giet alles in siliconen cupcakevormpjes,zeep vormen of bijv. lege schone bakjes van kattenvoer of yoghurt bekers en laat afkoelen. Als de lotion bar afgekoeld is kan je deze voorzichtig uit de vorm halen en verpakken in een zeepdoosje tot gebruik.

Gebruik

Gebruik van de bodylotion bar is simpel. Door de lichaamswarmte wordt de lotionbar vloeibaar en kan je de olie inmasseren in je huid. Laat de bar over je huid glijden of laat een beetje vloeibaar worden in je handen en masseer in. Resultaat is een heerlijke zachte en geurende huid. Het beste werkt dit op een warme, licht vochtige huid bij voorkeur na het douchen of baden.

* persoonlijk gebruik ik niet graag bijenwas in mijn Thermomix omdat bijenwas erg lastig te verwijderen is uit de mengbeker en je deze dan niet zo makkelijk schoon krijgt.

Daarom kies ik liever voor cosmetische koolzaadwas of candelilla was. Die laten zich makkelijk verwijderen als je de mengbeker na gebruikt reinigt met heet water en wat vloeibaar vaatwasmiddel.

Simpelweg de mengbeker tot de helft vullen met heet water en een beetje vaatwasmiddel en 10 seconden op stand 8 laten draaien. Daarna uitspoelen met schoon water en je mengbeker is weer schoon.

Reactie plaatsen

Op zoek naar een ander recept?

Of maak een keuze voor een categorie